KARATE KLUB Slovenj Gradec

Učimo pot bojevnika v stilu shotokan karate tigra že od 1968.

Mednarodni inštruktor D, Mednarodni sodnik D, Izpraševalec A. SAMO GROSS, 5.DAN

Z vadbo karateja je pričel pri 16 tih letih v Karate klubu Mislinja pod vodstvom trenerja Vilija Korba, ki je zelo pozitivno vplival na njegov pogled in razvoj karateja. Istočasno je treniral tudi v Karate klubu Dravograd in leta 1978 nadaljeval treninge v novo ustanovljenem karate klubu v Slovenj Gradcu s trenerjem dr. Ervinom Pečnikom. V Slovenj Gradcu je že v prvem letu začel samostojno voditi treninge in tekmoval v takratni 1. republiški ligi v disciplini kumite. Izpite za pasove je opravil pri Dušan Borovniku, za rjavi pas in 1. dan pa pri dr. Ilji Jorga.

Izobraževal se je na raznih seminarjih, prva leta predvsem na poletnih kampih v Poreču in kasneje v Umagu, pod vodstvom bratov Jorga. Treniral in tekmoval je v Karate zvezi Slovenije, SKI Slovenije in se vseskozi uvrščal v sam vrh. Prav tako je bil reprezentant v katah in borbah, med drugim je osvojil 2. mesto v Evropskem pokalu SZTK v Portu leta 1996. Sedaj je že več let član JKA Slovenije, kjer je našel izvrstne pogoje za delo in napredovanje pod vodstvom Branka Gabrovca, z treningi na Japonskem pa še dodatno motivacijo.

Inštruktor A, Sodnik A, Izpraševalec A KEVIN GROS, 3.DAN

Rojen po ustanovitvi Slovenije, povprečno visok s svetlimi lasmi, preprost mladi mož, ki je učenec poti bojevnika od majhnih nog. Pri 6 letih je že oblekel kimono in kar hitro se preizkusil v tekmovanjih kategorije kata. Pri 15 letih je opravil izpit za mojstra, ki ga je kasneje pri 18-tih potrdil pri japonskemu sensei-ju Masahiko Tanaki.

Po več letnem treningu je dosegal državna priznanja v kategoriji kadeti ter kasneje mladincih. V vlogi trenerja se izoblikuje že 10 leti, zbral je tudi štiri leta izkušenj s sojenjem karate tekem na državnem nivoju. Redno se udeležuje seminarjev JKA Zveza Slovenije ter dodatna izobraževanja. Danes kot glavni trener, vadi skupino otrok začetnikov, višjih stopenj in rekreacijo za odrasle.